Sähköiset palvelut

"Kohta se hätäilmoituskin juostaan varmaan täyttämään nettiin", arveli kyläläinen valokuituinfossa. Palveluntarjonta ja sen käyttö muuttuu huimaa vauhtia; saamme jatkuvasti lukea uutisia siitä, kuinka palvelutoimipisteitä lakkautetaan tai keskitetään suuriin kaupunkehin. Valtiolla on oma sähköistämisohjelmansa, jonka mukaan kaikki palvelut tulisi olla käytettävissä myös sähköisesti. Tämä edellyttää myös tietoliikenneyhteyksiltämme toimivuutta ja nopeutta.
Kaista Savoon on tuottanut yhdessä Itä- ja Pohjois-Suomen maakuntien kanssa palveluesitteen, josta saat kattavasti tietoa kaikista valokuidun mahdollistamista palveluista. Tutustu esitteeseen tästä tai tilaa oma painoversiosi!
 
Ovatko Sinulle tuttuja mm. seuraavat julkiset palvelut? 
www.vero.fi
www.kela.fi
www.mol.fi
www.netposti.fi 
www.suomi.fi
 
Entä sosiaalisen median palvelut ja viihdepalvelut?
Spotify: musiikin kuuntelu ja lataus
Netflix: videoiden katselu ja lataus
Watson, Supertube, Maxivision: televisiopalvelut
Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat jne.
 
 
Pilvipalvelut?
Mm. GoogleDocsin ja Dropboxin avulla voit tallettaa suuria tiedostoja oman koneesi ulkopuolisille palvelimille ja jakaa ne halutessasi muiden käyttäjien kanssa; tällöin ne ovat myös yhteisesti muokattavissa. Pilvipalvelut mahdollistavat myös esimerkiksi jaettujen kalenterien käytön.
 
Valvontapalvelut?
Mm. Isoveli-palvelut tarjoavat työkaluja kameravalvonnan kautta niin kiinteistöjen kuin tuotannon valvomiseen. Maatilojen tuotannon ja tilojen valvontaan on tarjolla useita ratkaisuja. 
 
Anna vinkkisi palautteen kautta hyvin tai huonosti toimivasta julkisesta, sähköisestä palvelusta tai kerro, millaisia palveluja toivoisit markkinoille!Hankkeen rahoituksen vuosille 2011-2014 myönsi Pohjois-Savon ELY-keskus maaseuturahastosta.
Vuonna 2015 hanketta rahoittaa Pohjois-Savon liitto.